Deze winter meer mogelijkheden voor terrassen

Gepubliceerd op: maandag 21 september 2020 | 10:07

In de gemeente Moerdijk zijn terrassen met een vergunning het hele jaar toegestaan. Om horecaondernemers tegemoet te komen in coronatijd, stond het college van burgemeester en wethouders afgelopen zomer een tijdelijke uitbreiding van de terrassen toe tot 1 oktober. Het college heeft besloten om die periode te verlengen tot 1 november.

Een uitzondering geldt voor het horecaplein op de Markt in Zevenbergen. In verband met de geplande werkzaamheden blijft daar de oorspronkelijke datum van 1 oktober staan. Na 1 november mogen in de gemeente alleen nog de oude (niet uitgebreide) terrassen blijven staan. Horecaondernemers kunnen een plan indienen om die terrassen deze winter aangenamer te maken voor de bezoekers. Het college van burgemeester en wethouders wil meedenken met de horecaondernemers om gasten ook in de periode tussen 1 november 2020 en 1 april 2021 een aangenaam verblijf op het oorspronkelijk vergunde terras te kunnen geven. 

Sommige maatregelen nu al toestaan
Volgens de huidige regels zijn sommige maatregelen al toegestaan. Bijvoorbeeld het plaatsen van een mobiele parasol, een los terrasscherm of makkelijk verplaatsbare of verwijderbare verwarming. Voor het plaatsen van dit soort voorzieningen is dan ook geen aanvullende toestemming nodig.

Meer voorzieningen? Plan indienen
Als ondernemers meer voorzieningen willen, bijvoorbeeld een eenvoudige overkapping, moeten zij een plan indienen. De ondernemers om wie het gaat hebben hierover persoonlijk al informatie ontvangen. De gemeente vraagt hen nadrukkelijk om dit plan af te stemmen met de omwonenden. Ondernemers moeten aantonen dat zij contact hebben gehad met omwonenden én aangeven wat ‘de buurt’ van hun plannen vindt. Zij kunnen tot 23 september een plan indienen om hun terras aan te passen in de winterperiode. Uiterlijk 16 oktober krijgen zij een reactie op hun voorstel. 

Permanente wensen? Vergunning aanvragen
Mochten ondernemers permanentere constructies of voorzieningen willen plaatsen dan moeten zij op de gebruikelijke manier een vergunning aanvragen. Het gaat dan om voorzieningen die zijn bedoeld om langer dan één winterseizoen te blijven staan.

Moerdijk Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland en biedt alle Moerdijkse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL